A nagy kérdés persze az, hogy milyen nyári gumit válasszunk. Nagyon sok márka létezik a piacon, de az ár általában hűen tükrözi a minőséget.

Sok esetben hajlamosak vagyunk a legkedvezőbb árú terméket választani, de két dolgot nem szabad figyelmen kívül hagyni. Egyrészt a gyártók reklámjai egy fejlesztési filozófiát is tükröznek. Ha például egy márka az alacsony gördülési ellenállást hirdeti, akkor ezt kapjuk a pénzünkért. Másrészt egy adott autó és egy adott vezető tudását az a négy tenyérnyi felület fogja meghatározni amelyről éppen dönteni készülünk.

Sokan szeretnék az autójuk megjelenését emelni egy szélesebb, vagy nagyobb nyári gumiabroncs felszerelésével. Legyünk azonban óvatosak! A gépjárműgyártók egy adott modellt adott mérettel bocsátanak piacra, miután hosszas tesztelés után azt találják a legalkalmasabbnak az adott járműre. Ettől természetesen el lehet térni, de csak bizonyos korlátok között. A legfontosabb, hogy a gumi sebesség indexének mindig legalább a gyár által előírtnak kell lennie. Súlyosan szabálytalan és balesetveszélyes ettől alacsonyabb sebesség indexű gumit felszerelni. Ezen túl figyelembe kell venni az abroncs kerületét is, hiszen ha ez megváltozik, akkor csalni fog a sebességmérő és a kilométeróránk.