Az autó üzemeltetése általában sem olcsó mulatság, és ha új abroncs vásárlása kényszerű célunk, azt érzékeljük, hogy a határ a csillagos ég - különösen ha mind a négy abroncsot egyszerre kell megvenni. Hol érdemes olcsó abroncsot keresni? Vagy az olcsó abroncs vásárlása interneten is megoldható? Ha az ember tudja, hogy hogyan érdemes keresni, a legjobb ajánlat is kifogható, és jelentős megtakarítással járhat. Útmutatónkban ezt a kérdést járjuk most körül.

Új abroncs vásárlása előtt

Mielőtt lázasan belekezdenénk az új abroncs keresésébe, fontos, hogy minden információval felvértezzük magunkat a keresett abroncsot illetően, máskülönben költséges hibát véthetünk. A jelenleg felszerelt abroncsunk oldalfalán megtalálható az abroncs mérete: a feltüntetett kódból kiderül a méret, a terhelhetőség és a maximális sebesség - ez a legtöbb esetben megegyezik a jármű maximális sebességével. Ha mindezekkel az információkkal rendelkezünk, sikeresen leszűkíthetjük a szóba jöhető abroncsok számát. Internetes abroncskeresőnk segítségével könnyedén elvégezhető a keresés: töltse ki a kért mezőket, a kereső pedig kilistázza a keresési kritériumoknak megfelelő abroncsokat. A jármű felhasználói kézikönyve szintén tartalmazza ezeket a tudnivalókat, vagy szaktanácsadásért felkeresheti a műhelyünket is. Fontos, hogy csak a megfelelő méretú abroncs kerüljön fel a járműre, mert a túl kicsi vagy túl nagy méretű gumiabroncs kedvezőtlenül hat a jármű úttartására, így balesetveszélyes lehet.

Melyik abroncsmárkát válasszam?

A gumiabroncs ára jelenleg tizen egy-két ezer körül mozog a belépő minőségű, ún. budget abroncsok esetében, és több tízezer forintig elmehet a prémium minőségeknél. Az ár nagyrészt a választott márkától fog függni. A budget abroncs vételével rövid távú megtakarítás érhető el, az élettartamuk azonban nem olyan hosszú, mint a minőségi abroncsoké, így hosszabb távon drágább választásnak bizonyulnak, hiszen gyakrabban kell új abroncsot vennünk. A középkategóriás termékek a prémium termékekhez hasonló technológiával készültek, itt az ár-érték arány lehet meggyőző érv a kiválasztásnál, ha az abroncs beszerzésére szánt keretünk nem engedi meg, hogy a jól ismert prémium márkák közül válasszunk terméket magunknak. A MICHELINhez hasonló prémium abroncsok innovatív, magas minőséget képviselő alapanyagok felhasználásával készültek - a legújabb technológia a garancia rá, hogy fékút, üzemanyagtakarékosság és tapadás terén a lehető legjobb teljesítményt nyújtják.

Hol érdemes gumiabroncsot venni?

Ha rendelkezünk a megfelelő információval, és elérkezett az új abroncsok beszerzésének ideje is, több megoldás közül választhatunk. Természetesen az olcsó abroncs megtalálása nagy öröm, de a termékhez kapcsolt szolgáltatás minősége és ára is nagy súllyal eshet latba a kiválasztásnál.

Személyes tanácsadásért vegye fel velünk a kapcsolatot!