Az új abroncs beszerzése nem olcsó mulatság, ám az autó üzemeltetéséhez elengedhetetlen kiadás. Nem csoda, ha egy-egy csábító ajánlat hallatán az autós elgondolkodik, és arra hajlik, hogy inkább a legolcsóbb ajánlatot válassza. A vásárlóknak azonban tudniuk kell, hogy abroncs vásárlása esetén is érvényes a mondás: “az ár az, amit fizetsz, az érték az, amit kapsz”, vagyis a pillanatnyi megtakarítással hosszabb távon sokkal rosszabbul járhatunk. A megfelelő abroncs kiválasztása nem csupán biztonsági kérdés, döntésünk hatással van az üzemanyagfogyasztásra, a jármű úttartására és fékútjára, de a jövőbeni kényelmünkre, az autóban töltött idő minőségére is. Mielőtt ráharapna egy hihetetlenül kedvező abroncs ajánlatra, nézzük meg együtt, milyen szempontokat kell figyelme venni, ha el szeretnénk kerülni a kellemetlen meglepetéseket (és későbbi kiadásokat). Szakértőink természetesen az abroncsválasztás kérdésében is készséggel állnak az Ön rendelkezésére. Lépjen velünk kapcsolatba! 

Különbség olcsó abroncs és prémium abroncs között - avagy: az ár az, amit fizetsz, az érték az, amit kapsz !

Minden abroncs nagyjából ugyanúgy néz ki, az abroncs árak azonban igen nagy eltérést mutathatnak. Az egyszerű külső bonyolult felépítményt takar: a modern abroncsok 19-25 különböző alkatrészből állnak össze. A budget abroncs és a prémium abroncs vételéra közötti különbség sokszor több tízezer forint is lehet - vajon miben különböznek ennyire egymástól ezek az abroncsok, mit remélhet az ember ennyi pénzért?

A prémium abroncsgyártás kulisszái mögött rengeteg kutatás-fejlesztési befektetést és tevékenységet találunk. A fejlesztési munkából származó magas színvonalú mérnöki tervezésnek és a körültekintő biztonsági tesztelésnek köszönhetően biztonságos és kopásálló, hosszú élettartamú termékek készülhetnek. A terméktesztek sorra igazolják, hogy a prémium termékek az olcsó abroncsoknál jobb teljesítményt nyújtanak tapadás, üzemanyaghetékonyság és kopásállóság tekintetében egyaránt.

Milyen abroncsra van szükségem?

Noha az abroncs ára mindig szerepet játszik a döntésben, nem szabad, hogy a gumiabroncs kiválasztásánál az egyetlen döntési tényező a termék ára legyen. Az abroncs vásárlás tulajdonképpen egy befektetés, egy olyan döntés, amivel hosszú éveken keresztül, a legközelebbi abroncsvásárlásig együtt kell élnünk. Érdemes tehát elgondolkodnunk a következő kérdéseken:

  • Mi a legfontosabb a keresett gumiabroncsban: a hosszabb élettartam?, az üzemanyagtakarékosság?, a kényelmes autózás?, a kevesebb zaj?, a pontosabb kormányozhatóság?, esetleg minden előny egyetlen termékben?

Ha felállítottuk a tulajdonságok fontossági sorrendjét, és megállapítottuk, hogy milyen teljesítményt keresünk a leginkább az abroncsban, nézzük meg, hogy a fentebb említett kihagyhatatlan abroncs ajánlatok közül van-e olyan, ami megfelel az igényeinknek.
További fontos szempont lehet a biztonság, így például az is, hogy az abroncs hogyan teljesít kopott állapotában. Az Önre jellemző vezetési stílus is lehet szempont a termék kiválasztásánál - szakértőink készséggel segítenek további tudnivalókkal a megfelelő termék kiválasztásában.

Látszatmegtakarítás - az abroncs élettartama

Az abroncs élettartamát számos körülmény befolyásolja, így a vezetési stílus, az időjárási és útviszonyok. Megfelelő karbantartással az abroncs élettartama meghosszabbító, az egyik legfontosabb tényező e tekintetben mégis az abroncs minősége. Egyes gyártók megadják termékeik várható élettartamát, ezek az előrejelzések saját teszteken alapulnak.

A négyévszakos abroncs így viszonylag hosszú ideig kitart, míg a speciális felhasználásra készült, nagyteljesítményű vagy csúcsteljesítményű sportabroncsok sokkal hamarabb elkopnak. Az amerikai piacra készült termékek esetében ismerhető az ún. UTQG (Uniform Tire Quality Grading) jellemző, ami az abroncsok kopásállóságát osztályozza, az európai abroncsoknál ez a jellemző nem mindig tudható.

Pontosan természetesen lehetetlen a megvásárolni kívánt gumiabroncs várható élettartamát, ám amikor hosszú távon jó ár-érték arányú befektetést keresünk, a kopásállóságot mindig érdemes figyelembe venni. Általánosságban elmondható, hogy a prémium márkájú gumiabroncsok jelentősen hosszabb élettartamig kitartanak, mint a budget abroncsok - az olcsó abroncs sokszor csupán látszatmegtakarítás, hiszen a rövidebb élettartam miatt többször kényszerülünk új abroncsot venni.

Érdemes tudni, mire adjuk ki a pénzünket!

Manapság interneten vagy gumis műhelyben egyaránt megvehetjük az autónkra szükséges gumiabroncsot. A megfelelő abroncs és a hozzá kapcsolódó szolgáltatás kiválasztásához akár szakember segítségét is kérheti.

Ismerje meg az általunk kínált szolgáltataásokat és keressen fel bennünket személyes tanácsadásra.

Olvassa el a felhasználói értékeléseket, hozzon megalapozott döntést!

Ha megtalálta az igényeinek leginkább megfelelő abroncs ajánlatot, és további tájékozódásra van szüksége a döntés előtt, segítségére lehetnek a termékről szóló felhasználói értékelések. Milyen tapasztalatot szereztek mások az abronccsal? Milyen hosszú volt a termék élettartama? Mennyire zajos? Milyen az úttartása? Milyen hatással van a jármű fogyasztására? Ha sikerült kiválasztani a megfelelő terméket, munkatársaink szívesen állnak rendelkezésére, és adnak szaktanácsot a kiválasztott termékkel kapcsolatban.