Fontos tisztában lenni azzal, hogy a téli gumira való átállás után másképpen fog viselkedni az autónk, ezért érdemes egy-két órát gyakorlással tölteni egy üres parkolóban.

Általános szabály szerint akkor ajánlott a gumikat nyáriról télire cserélni, ha a napi átlaghőmérséklet -7C fok alatt van. Aki sokat van úton este is, mindenképpen figyeljen, hogy az éjszaka jobban lehül a levegő. A nagyobb hidegben nyári gumi sokkal kevésbé tapad, mint egy téli gumi. Biztonsági szempontból tehát télen semmiképp nem ajánlott a nyári gumi használata.

Szintén fontos, hogy felszereléskor a felni teljes belső felületét beszappanozzák, hiszen ennek segítségével csúszik a helyére az abroncs. Ha ez csak részben történik meg, akkor a gumi pereme aláfordulhat és ez később problémákhoz vezethet. A gumiabroncs felszerelésekor mindig cseréltessünk szelepet. Figyeljünk arra is, hogy a szerelést követően előírás szerint először 3 bar-ra kell felfújni az abroncsot és csak utána visszaengedni az autógyártó által meghatározott értékre. Ezzel lehet garantálni az abroncs szakszerű felfekvését a felnire.