Lehet személy vagy sportautó, a dinamikus vezetési élményre vágyók megtalálják számításaikat: az új MICHELIN Pilot Sport 4 az ideális gumiabroncs, ha biztonságra, ugyanakkor sportos izgalmakra vágyunk.

Speciális, azonnal reagáló futófelületének kifejlesztésekor a Michelin mérnökei a motorsportban, különösen a Formula E-ben felhalmozott tapasztalataikra alapoztak. A futó mindig az útfelülethez alkalmazkodik: a vázszerkezet, a mintázat és az alapanyagok közötti mechanikai-dinamikai kölcsönhatások alapos ismerete és ügyes kihasználása révén a tapadási felület mindig optimális.

Az új MICHELIN Pilot Sport 4 technológiai innovációi a teljesítményszolgálatában:

Pontos kormányozhatóság:

az új „Dynamic Response” technológia összetevője a kevertszálas (nylon és aramid) erősítésű övbetét, amely optimális kormányozhatóságot eredményez. A nagy sűrűségű, extrém magas szakítószilárdságú (az acélnál ötször ellenállóbb), mégis könnyű műszállal a nagy forgási sebesség mellett fellépő centrifugális erő ellenére állandó nagyságú marad az abroncs tapadási felülete.

Biztonságos fékezés nedves felületen:

a kitűnő fékhatás a különösen homogén, funkcionális elasztomereket(1) és szilika-vegyületeket tartalmazó, új futókeveréknek köszönhető, valamint a mintázati kialakításnak: a széles és mély hosszanti mintázati csatornák kiválóan elvezetik a vizet. Ez az új megoldás egyben az abroncs élettartamára és energiahatékonyságára is kedvező hatással van.

Az új MICHELIN Pilot Sport 4 17 különböző méretben, 17 és 18 collos kerékméretre lesz kapható 2016 januárjától kezdődően. A 19 collos méretek 2016-ban és 2017-ben várhatók.

Két európai szervezet végzett független teszteket az abroncson. A TUV SÜD (Technischer Überwachungs-Verein) és a DEKRA nem csak Európában, de az egész világona független értékelés és a biztonság vezető nemzetközi tesztszervezeteinek számítanak.

A következő abroncsok vettek részt az összehasonlító tesztben:

-az újMICHELIN Pilot Sport 4 nyári abroncs

-az előző generációs MICHELIN Pilot Sport 3 abroncs

-más gyártók sport kategóriás abroncsai

Az összehasonlító tesztet száraz és nedves útfelületen végezték. Az alábbiakat vizsgálta:

- Kormányozhatóság köridő alapján, száraz és nedves felületen

- Biztonság féktávolság alapján száraz és nedves felületen

- Abroncs tartósság mérés, kopás teszt segítségével.

Ezen teszt módszertan alapján az autó 10000 km-t tesz meg, majd egy lézerrel megmérik a kopást és ebből meghatározható a hátralévő futás egészen a megengedett minimális 1,6 mm-es profilmélységig.

Az elvégzett tesztek azt mutatják, hogy a Michelin csoport mérnökei jelentősen javították a MICHELIN Pilot Sport 4 tapadási teljesítményét az előző generációhoz képest, így biztosítva az új abroncs vezető szerepét a sport szegmensben. Az abroncs futásteljesítménye szintén tovább javult az előző generációhoz viszonyítva.

 

1 A funkcionális elasztomer olyan rugalmas polimervegyület, amely a gumikeverék szilikaösszetevőjének egyenletes eloszlását, illetve a annak hatáskifejeződését segíti elő